käyttäkokemus | konseptisuunnittelu | lisätty todellisuus | tuotemuotoilu
Q-Flow leikkaussalivalaisin

Silmu on aivan uuden ulottuvuuden tuoli, jonka ideana on laadukkaan rentoutumiskokemuksen luominen julkiseen tilaan käyttäjäkokemuksen ja teollisen muotoilun kautta. Tuoli on suunniteltu yhdessä Silmuxin kanssa, joka on suomalainen, kokemuksellisia tiloja tuottava startup-yritys.

Tuotesuunnittelun määrittävinä tekijöinä toimivat ensisijaisesti kokonaisvaltainen ja eheä käyttökokemus sekä sen toteutuminen erilaisissa käyttökonteksteissa huomioiden näiden eroavaisuudet ja tarpeet. Tuolin käyttökohteita ovat esimerkiksi työpaikat, lentokentät ja hotelliaulat, joita yhdistävät henkilökohtaisen tilan puute ja jatkuva hälinä.
Tuotteen muotokielessä ja materiaalivalinnoissa korostuivat äänieristys, jota haluttiin vahvistaa integroimalla Silmuun ympäröiviä ääniä vaimentavaa vastamelutekniikkaa. Yhdessä akustisia ominaisuuksia tukevan muotoilun kanssa saatiin luotua hektisessäkin miljöössä keskittymisen ja rentoutumisen mahdollistava audiovisuaalinen ympäristö, johon käyttäjä voi uppoutua. Kokonaisvaltaista käyttökokemusta tuettiin lisäksi hyvinvointia edistävillä teknologioilla, sekä hyödyntämällä uudistumista symboloivaa silmua muotokielen inspiraationa.

Ensisijaisen käyttäjän ohella tuolin muotoilussa on huomioitu myös muut sitä käsittelevät tahot, joiden tarpeiden sanelemana syntyivät kriteerit helposta asennettavuudesta ja keveydestä. Näiden seikkojen toteutuminen näkyy materiaalivalintojen lisäksi yksityiskohtaisessa muotoilussa, joka käsittää erilaisten olosuhteiden haasteet tuotteen käytön kaikissa vaiheissa tinkimättä muotokielestä.

Tuotevisualisointi Silmusta lentokentällä.

Vuosi: 2019

www.silmux.fi

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä niin jutellaan lisää.