TERVEYSDESIGN

Muotoilupalvelut terveys- ja hyvinvointialoille

Seos Designilla on yli 12 vuoden kokemus terveysdesignista, ja olemme vuosien varrella kartuttaneet laajan toimialatuntemuksen, projektiportfolion ja asiantuntijaverkoston sen saralta. Olemme tehneet yhteistyötä niin sosiaali-, terveys-, kuin hyvinvointialan yritysten kanssa sekä yksityisellä, että julkisella puolella, ja työskennelleet yli 20 alan toimijan kanssa sekä kymmenien terveysdesign projektien parissa.

TERVEYDENALAN MUOTOILU MONIPUOLISIIN HAASTEISIIN

Terveysdesign on terveydenalojen ja muotoilunalan yhteenliittymä. Terveydenalan muotoilua on erityisesti käytettävyyden ja ergonomian huomioiminen teollisen muotoilun ja visuaalisen suunnittelun ratkaisuissa, mutta myös paljon muuta. Se on henkisesti ja fyysisesti vaativaa työtä tekevien ihmisten kohtaamista heidän työssään ja arjessaan, medikaalialan standardien noudattamista, tutkimustyötä ja ongelmanratkaisua toisinaan rajallisillakin resursseilla. Meille terveysdesign kattaa terveyttä ja hyvinvointia edistävät sovellutukset aina teollisesta muotoilusta ja tuotekehityksestä strategiseen liiketoiminnan, brändin ja palveluiden kehittämiseen.
Lue lisää terveysdesign suunnitteluperiaatteista blogistamme.

MITEN VOIMME AUTTAA?

Palvelemme monenlaisia asiakkaita ja tarpeita. Ota rohkeasti yhteyttä, ja kerro alustavasti tarpeesi, niin katsotaan miten voimme auttaa. Palaamme sinulle jo yhden arkipäivän kuluessa.

TUTKIMUKSEEN POHJAUTUVA MUOTOILUPROSESSI

Muotoilua ja terveydenaloja yhdistää niiden humaanius ja tutkimukseen pohjautuvat metodit. Muotoilu on ennen kaikkea prosessi, ja parhaillaan se läpileikkaa koko organisaation yritystrategiasta aivan operatiiviselle tasolle ja asiakasrajapintaan asti.

TIEDONKERUU

Terveysdesignin keskiössä on aina ymmärtää ratkaistavaa ongelmaa moniulotteisesti ja kerätä tarvittavaa tietoa ympäröivästä ekosysteemistä, avainhenkilöistä kuten asiakkaista, käyttäjistä tai yhteistyökumppaneista sekä toimintoketjuista. Tietoa kerätään pääasiassa haastattelujen ja havainnoinnin keinoin.

YMMÄRRYS

Kerättyä tietoa jäsennellään, arvioidaan eri menetelmin ja siitä tuotetaan parhaiten tiedon ymmärrystä ja jatkokehitystä edistävä tosite. Tosite voi olla esimerkiksi visualisoitu asiakaskokemuspolku, käyttäjätarpeita havainnollistava kooste tai vaatimuksiin vastaava käyttöliittymäkonsepti.

TESTAUS

Iteratiivisessa muotoiluprosessissa abstraktit konseptit palastellaan konkreettisiksi osiksi ja vaiheiksi, joita voidaan prototypoida ja testata tarvittaessa vaikka yksitellen. Tämä pätee niin tuotteen käyttökokemukseen, kuin palvelumalliuudistukseenkin. Parhaat ratkaisut löytyvät aina kokeilun kautta.

JALKAUTUS

Meille on tärkeintä, että asiakkaamme pystyvät implementoimaan yhdessä luomamme ratkaisut. Kokemuksen kautta syntyneen toimialatuntemuksen ja laajan asiantuntijaverkoston avulla autamme niin strategisissa muutosprosesseissa kuin operatiivisen tason tuote- ja palvelutuotannon vaiheissa.

PALKITTUA TERVEYSDESIGNIA

Merivaaran Q-Flow valaisin voitti FenniaPrize Grand Prix ja Red Dot Design palkinnot vuonna 2017. Q-Flow valaisimen suunnittelussa huomioitiin käyttäjätarpeet, helppokäyttöisyys ja laatu, jonka lopputuloksena syntyi moderni leikkaussalivalaisin.

An image of a surgical table which won a fennia prize honorable mention in 2020

Merivaaran Practico leikkauspöytä sai Fennia Prize kunniamaininnan muun muassa selkeästä design DNA:sta ja käytettävyydestä.

MITEN VOIMME AUTTAA?

Palvelemme monenlaisia asiakkaita ja tarpeita. Ota rohkeasti yhteyttä, ja kerro alustavasti tarpeesi, niin katsotaan miten voimme auttaa. Palaamme sinulle jo yhden arkipäivän kuluessa.

REFERENSSIMME

TERVEYS- JA HYVINVOINTIALOJEN PROJEKTIT

Tutustu alla projekteihimme terveysdesignin saralta niin palvelumuotoilun ja kokemuksen kehittämisen, muotoilujohtamisen ja strategisen teollisen muotoilun kuin liiketoiminnan kehittämisen ja vahvan brändin rakentamisen osalta.

BLOGITEKSTIT AIHEESTA

(Läpi)näkyvyyttä sosiaalihuollon yksityisyydensuojan alla palvelumuotoilun kautta – Case Fieteri

Yksityisyydensuojan merkitystä sosiaalihuollon palveluissa ei voi tarpeeksi korostaa. Jokainen yritys joutuu kuitenkin viestimään toiminnastaan ulospäin jollain tapaa, jolloin joudutaan tasapainoilemaan palvelun käyttäjien yksityisyyden ja läpinäkyvyyden kanssa. Puimme tässä tekstissä sitä, miten tällaisia haasteita voi lähestyä, ja kuinka autoimme lastensuojeluyksikkö Fieteriä löytämään näköisiään ratkaisuja.

Miten ja mitkä arvot ohjaavat yritystä? – Case Karhulan kuntoutuskoti

Arvot määrittävät ja ohjaavat jokaisen yrityksen toimintaa, oli ne sitten tiedostaen valittu tai syntyneet orgaanisesti toiminnan kautta. Toteutimme Karhulan kuntoutuskodin kanssa projektin, jonka tavoite oli määritettyjen arvojen arviointi, uudelleenmuotoilu sekä niiden käytännön toteutuksen ja viestinnän suunnittelu. Kerromme tässä tekstissä, miten autoimme nostamaan yrityksen keskeiset arvot toiminnan ytimeen.

Terveysdesign periaatteet

Tähän kirjoitukseen on koottu terveysdesignin toisiinsa sidoksissa olevia suunnitteluperiaatteita, jotka nousevat jatkuvasti esille erilaisissa medikaalialan suunnittelu- ja kehitysprojekteissa. Vaikka esimerkit painottuvat teollisen muotoilun puolelle, voidaan samoin periaatteita hyödyntää kattavasti koko medikaali-alan kentällä.

KIINNOSTUITKO?

Tarvitsetko asiantuntevaa terveyden ja hyvinvointialan muotoiluosaamista tulevaan projektiin tai liiketoiminnan kehitykseen? Ota yhteyttä ja sovi suoraan tapaaminen toimitusjohtajamme Pekka Kumpulan kanssa.

“Muotoilu on edellytys muuntautumiskykyiselle terveydenhuollolle”

Kirjoitimme Design Forum Finlandin blogiin artikkelin terveysdesignista ja muotoilun tuottamasta lisäarvosta erityisesti terveydenaloilla.
Pääset lukemaan koko blogitekstin tästä linkistä.

TERVEYSDESIGN ASIAKKAAMME

Axitare
Biogena
Buddy Healthcare
Cleamix
Empeirike
GE Healthcare

Fieteri
Karhulan Kuntoutuskoti
Merivaara
Perhehoitokumppanit Suomessa
Avosylin
Puremo

Respecta
Sharkmedical
Silmux
TE3 Mobility
Uskalla auttaa

Ota yhteyttä

Miten voimme auttaa? Jätä meille viesti lomakkeen kautta tai soita alla olevaan numeroon. Pyrimme vastaamaan viesteihin jo seuraavana arkipäivänä.

 

Seos Design

Puhurinpolku 1 B LT 3

02120 Espoo, Finland

+358 44 0800 383

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

SEOS Design

Seos Design Puhurinpolku 1 B LT 3 02120 Espoo, Finland Email: pekka.kumpula@seos. Tel: +358 44 0800 383 www.seos.fi