
TERVEYSDESIGN
Muotoilupalvelut terveys- ja hyvinvointialoille
Seos Designilla on yli 12 vuoden kokemus terveysdesignista, ja olemme vuosien varrella kartuttaneet laajan toimialatuntemuksen, projektiportfolion ja asiantuntijaverkoston sen saralta. Olemme tehneet yhteistyötä niin sosiaali-, terveys-, kuin hyvinvointialan yritysten kanssa sekä yksityisellä, että julkisella puolella, ja työskennelleet yli 20 alan toimijan kanssa sekä kymmenien terveysdesign projektien parissa.
TERVEYDENALAN MUOTOILU MONIPUOLISIIN HAASTEISIIN
Terveysdesign on terveydenalojen ja muotoilunalan yhteenliittymä. Terveydenalan muotoilua on erityisesti käytettävyyden ja ergonomian huomioiminen teollisen muotoilun ja visuaalisen suunnittelun ratkaisuissa, mutta myös paljon muuta. Se on henkisesti ja fyysisesti vaativaa työtä tekevien ihmisten kohtaamista heidän työssään ja arjessaan, medikaalialan standardien noudattamista, tutkimustyötä ja ongelmanratkaisua toisinaan rajallisillakin resursseilla. Meille terveysdesign kattaa terveyttä ja hyvinvointia edistävät sovellutukset aina teollisesta muotoilusta ja tuotekehityksestä strategiseen liiketoiminnan, brändin ja palveluiden kehittämiseen.
Lue lisää terveysdesign suunnitteluperiaatteista blogistamme.
MITEN VOIMME AUTTAA?
Palvelemme monenlaisia asiakkaita ja tarpeita. Ota rohkeasti yhteyttä, ja kerro alustavasti tarpeesi, niin katsotaan miten voimme auttaa. Palaamme sinulle jo yhden arkipäivän kuluessa.
TUTKIMUKSEEN POHJAUTUVA MUOTOILUPROSESSI
Muotoilua ja terveydenaloja yhdistää niiden humaanius ja tutkimukseen pohjautuvat metodit. Muotoilu on ennen kaikkea prosessi, ja parhaillaan se läpileikkaa koko organisaation yritystrategiasta aivan operatiiviselle tasolle ja asiakasrajapintaan asti.

TIEDONKERUU
Terveysdesignin keskiössä on aina ymmärtää ratkaistavaa ongelmaa moniulotteisesti ja kerätä tarvittavaa tietoa ympäröivästä ekosysteemistä, avainhenkilöistä kuten asiakkaista, käyttäjistä tai yhteistyökumppaneista sekä toimintoketjuista. Tietoa kerätään pääasiassa haastattelujen ja havainnoinnin keinoin.

YMMÄRRYS
Kerättyä tietoa jäsennellään, arvioidaan eri menetelmin ja siitä tuotetaan parhaiten tiedon ymmärrystä ja jatkokehitystä edistävä tosite. Tosite voi olla esimerkiksi visualisoitu asiakaskokemuspolku, käyttäjätarpeita havainnollistava kooste tai vaatimuksiin vastaava käyttöliittymäkonsepti.

TESTAUS
Iteratiivisessa muotoiluprosessissa abstraktit konseptit palastellaan konkreettisiksi osiksi ja vaiheiksi, joita voidaan prototypoida ja testata tarvittaessa vaikka yksitellen. Tämä pätee niin tuotteen käyttökokemukseen, kuin palvelumalliuudistukseenkin. Parhaat ratkaisut löytyvät aina kokeilun kautta.

JALKAUTUS
Meille on tärkeintä, että asiakkaamme pystyvät implementoimaan yhdessä luomamme ratkaisut. Kokemuksen kautta syntyneen toimialatuntemuksen ja laajan asiantuntijaverkoston avulla autamme niin strategisissa muutosprosesseissa kuin operatiivisen tason tuote- ja palvelutuotannon vaiheissa.
PALKITTUA TERVEYSDESIGNIA

Merivaaran Q-Flow valaisin voitti FenniaPrize Grand Prix ja Red Dot Design palkinnot vuonna 2017. Q-Flow valaisimen suunnittelussa huomioitiin käyttäjätarpeet, helppokäyttöisyys ja laatu, jonka lopputuloksena syntyi moderni leikkaussalivalaisin.

Merivaaran Practico leikkauspöytä sai Fennia Prize kunniamaininnan muun muassa selkeästä design DNA:sta ja käytettävyydestä.
MITEN VOIMME AUTTAA?
Palvelemme monenlaisia asiakkaita ja tarpeita. Ota rohkeasti yhteyttä, ja kerro alustavasti tarpeesi, niin katsotaan miten voimme auttaa. Palaamme sinulle jo yhden arkipäivän kuluessa.
REFERENSSIMME
TERVEYS- JA HYVINVOINTIALOJEN PROJEKTIT
Tutustu alla projekteihimme terveysdesignin saralta niin palvelumuotoilun ja kokemuksen kehittämisen, muotoilujohtamisen ja strategisen teollisen muotoilun kuin liiketoiminnan kehittämisen ja vahvan brändin rakentamisen osalta.
Merivaara – Solido-tuotteiden brändäys
Brändäys
2020
TE3 Mobility – mobiilisovelluksen käyttökokemusanalyysi
Käyttäjäkokemusanalyysi
2020
Cleamix – käyttöliittymäsuunnittelu lääkinnälliseen laitteeseen
Käyttöliittymäkonsepti ja käyttökokemus
2020
Buddy healthcare – uudistettu brändi ja nettisivukonsepti
Brändi-identiteetti
2020
Merivaara – Visuaalisen identiteetin kehittäminen
Brändi-identiteetin luominen
2018-2019
Merivaara – käyttäjätarpeisiin perustuvaa muotoilua
Teollinen muotoilu ja käyttöliittymäsuunnittelu
2019
Silmux – rentoutumista tukeva käyttäjäkokemus
Asiakaskokemus ja tuotemuotoilu
2019
Merivaara – kansainvälisesti palkittu leikkaussalivalaisin
Teollinen muotoilu
2017
Merivaara – leikkaussalipöydän teollinen muotoilu
Teollinen muotoilu ja käyttöliittymäsuunnittelu
2017
Respecta – hyvinvoinnin edistämistä palvelumuotoilun keinoin
Asiakaskokemus
2017
Biogena – asiakaskokemuksen systemaattinen kartoitus
Asiakaskokemus
2016
BLOGITEKSTIT AIHEESTA
(Läpi)näkyvyyttä sosiaalihuollon yksityisyydensuojan alla palvelumuotoilun kautta – Case Fieteri
Yksityisyydensuojan merkitystä sosiaalihuollon palveluissa ei voi tarpeeksi korostaa. Jokainen yritys joutuu kuitenkin viestimään toiminnastaan ulospäin jollain tapaa, jolloin joudutaan tasapainoilemaan palvelun käyttäjien yksityisyyden ja läpinäkyvyyden kanssa. Puimme tässä tekstissä sitä, miten tällaisia haasteita voi lähestyä, ja kuinka autoimme lastensuojeluyksikkö Fieteriä löytämään näköisiään ratkaisuja.
Miten ja mitkä arvot ohjaavat yritystä? – Case Karhulan kuntoutuskoti
Arvot määrittävät ja ohjaavat jokaisen yrityksen toimintaa, oli ne sitten tiedostaen valittu tai syntyneet orgaanisesti toiminnan kautta. Toteutimme Karhulan kuntoutuskodin kanssa projektin, jonka tavoite oli määritettyjen arvojen arviointi, uudelleenmuotoilu sekä niiden käytännön toteutuksen ja viestinnän suunnittelu. Kerromme tässä tekstissä, miten autoimme nostamaan yrityksen keskeiset arvot toiminnan ytimeen.
Henkisten hyvinvointipalvelujen digitalisaatio – Case Avosylin koulutus-ja konsultaatiopalvelut
Avosylin koulutus-ja konsultaatiopalvelut lähti kehittämään kanssamme digitaalista palvelumallia elämänhallinnan MES-ohjelmalleen, joka on tähän asti toiminut vain kasvokkaisten kohtaamisten kautta. Avaamme tässä blogitekstissä hieman sitä, kuinka me autoimme palvelun digitalisoimisessa.
Lääkinnällisen laitteen käytettävyys – Case Cleamix
Erinomainen käytettävyys on lääkinnällisen laitteen ehdoton perusedellytys. Tässä tekstissä kerromme, kuinka me Seoksella huomioimme käytettävyyden yhdessä kansainvälisesti pandemiataisteluun käytetyn dekontaminaatiolaitteen käyttöliittymäsuunnittelussa.
Palvelumuotoilu terveys- ja hyvinvointialan yrityksessä – Case Respecta
Tässä tekstissä pureudumme siihen, kuinka sosiaali-, terveys- ja hyvinvointialan yrityksille tuotetaan konkreettista hyötyä palvelumuotoilun keinoin. Esimerkkinä käytämme yhteystyötämme Respectan, suomalaisen apuvälineitä ja apuvälinepalveluita tuottavan yrityksen kanssa.
Terveysdesign periaatteet
Tähän kirjoitukseen on koottu terveysdesignin toisiinsa sidoksissa olevia suunnitteluperiaatteita, jotka nousevat jatkuvasti esille erilaisissa medikaalialan suunnittelu- ja kehitysprojekteissa. Vaikka esimerkit painottuvat teollisen muotoilun puolelle, voidaan samoin periaatteita hyödyntää kattavasti koko medikaali-alan kentällä.
KIINNOSTUITKO?
Tarvitsetko asiantuntevaa terveyden ja hyvinvointialan muotoiluosaamista tulevaan projektiin tai liiketoiminnan kehitykseen? Ota yhteyttä ja sovi suoraan tapaaminen toimitusjohtajamme Pekka Kumpulan kanssa.
“Muotoilu on edellytys muuntautumiskykyiselle terveydenhuollolle”
Kirjoitimme Design Forum Finlandin blogiin artikkelin terveysdesignista ja muotoilun tuottamasta lisäarvosta erityisesti terveydenaloilla.
Pääset lukemaan koko blogitekstin tästä linkistä.
TERVEYSDESIGN ASIAKKAAMME
Axitare
Biogena
Buddy Healthcare
Cleamix
Empeirike
GE Healthcare
Fieteri
Karhulan Kuntoutuskoti
Merivaara
Perhehoitokumppanit Suomessa
Avosylin
Puremo
Respecta
Sharkmedical
Silmux
TE3 Mobility
Uskalla auttaa
Ota yhteyttä
Miten voimme auttaa? Jätä meille viesti lomakkeen kautta tai soita alla olevaan numeroon. Pyrimme vastaamaan viesteihin jo seuraavana arkipäivänä.
Seos Design
Puhurinpolku 1 B LT 3
02120 Espoo, Finland