käyttökokemus | käyttöliittymäsuunnittelu | konseptisuunnittelu | muotoilu | muotoilujohtaminen | muotoilukonsepti | muotoilukonsultaatio | muotoiluohjeisto
Q-Flow leikkaussalivalaisin

Viimatech pyysi apuamme kehittämänsä sähkömoottoreiden seurantajärjestelmän muotoilujohtamisessa sekä erilaisten palvelutodisteiden ja markkinointimateriaalien ja -kanavien yhtenäistämisessä. Konseptoinnin ja ohjeistuksen kautta loimme johdonmukaisia linjauksia, jotka määrittävät yrityksen ilmettä ja muotoilua eri rajapinnoilla.

Viimatech Digital on suomalainen teknologiastartup, joka toteuttaa sähkömoottoreiden, pumppujen, kompressoreiden ja puhaltimien valvonta- ja optimointiratkaisua. Ratkaisu perustuu optimoituun IoT-teknologiaan, digitaalisiin kaksosiin sekä ainutlaatuisiin ennustaviin algoritmeihin. Aloitimme kehittämällä uuden käyttöliittymäkonseptin Viimatechin valvontajärjestelmälle.

Kyseinen valvontajärjestelmä on tarkoitettu pumppaamojen seurantaan vesilaitoksille, ja palvelun fyysiset tuotteet sijaitsevat siellä missä yksittäiset pumppaamot ja pumput. Järjestelmän käyttöliittymän toimintaympäristö on monipuolinen: sitä saatetaan käyttää ohjaamon pöytätietokoneelta, tai paikan päällä pumppaamolla, esimerkiksi pellon laidalla paukkupakkasessa tai räntäsateessa tabletilta tai puhelimelta huolto- ja asennustilanteessa. Lisäksi näytettävänä saattaa olla jopa 50 pumppaamoa, joiden vikatiloista järjestelmä ilmoittaa.

Näillä vaatimuksilla tuotimme käyttöliittymäkonseptin, jonka ytimessä on mukautuvuus erikokoisiin ja mallisiin näyttöpäätteisiin, sekä toimintojen ja ilmoitusten navigoinnin selkeys. Konsepti perustuu moduuleihin, joihin järjestelmän eri ominaisuudet on jaettu, ja jotka asettuvat näytön koon mukaan paikoilleen niin, että käytetty tila on aina optimoitu käyttömukavuuden suhteen maksimoimaan ruudulla näkyvien pumppaamojen yleistila.

Käyttöliittymäkonseptoinnin lisäksi yrityksen fyysiset tuotteet tunnistettiin toiseksi arvokkaaksi kehityskohteeksi. Fyysisistä sensorituotteista, joita oli kolmea erityyppiä, tuotettiin muotoilukonseptit, joiden kautta tuoteportfoliota yhdenmukaistettiin. Osa tuotteista oli edelleen ideavaiheessa, joten muotoilukonseptoinnin tavoite oli luoda tuoteportfoliolle yhdenmukainen linja, jonka avulla Viimatech voisi jatkaa tuotteiden kehitystä pienin resurssein eteenpäin yrityksen kasvun tahtiin. Lopputuloksena syntyi muotoiluohjeistus, joka palastelee ja visualisoi Viimatechille ominaisen muotokielen osiin ja auttaa yritystä jalkauttamaan luotua systeemiä uusiin tuotteisiin.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä niin jutellaan lisää.