Näyttelytilan suunnittelu brändin tarpeiden mukaan suunniteltiin yrityksen brändiohjeistoa hyödyntäen. Näyttelytilan suunnittelussa korostuivat työntekijöiden tarpeet ja vierailijoihin kohdistuva vakuuttavuus.
Schneider Electric on yritys, joka tuottaa digitaalisia energianhallinnan ja automaation ratkaisuja erilaisiin rakennuksiin. Loimme heidän näyttelytilaansa uuden tilakonseptin, joka vahvistaa yrityksen ilmettä tuoden esiteltävät tuotteet selkeästi esiin. Espoon Leppävaarassa sijaitseva Innovation Hub seuraa yrityksen brändiohjeistoa ja pyrkii luomaan erottuvan identiteetin, joka on nähtävillä myös pimeällä ja ulkoa päin ohi ajettaessa.
“Paras mittari on tilan käyttöaste joka on todella korkea. Tavoitteenamme oli saada aikaan kävijöille ”wow-efekti”, ja se toteutuu Innovation Hubissa.”
Sanna Olkkonen, Channel Marketing Manager, Strategy and Development, Schneider Electric
Schneider Electricin markkinointipäällikkö Sanna Olkkosen mukaan ”Seoksen kanssa työskentely teki projektin aloittamisesta sujuvan ja nopean. He käyttivät yrityksemme linjauksia tilan suunnitteluun ja suositeltuihin elementteihin luovasti ja ennakkoluulottomasti ottaen huomioon käytettävissä olevan tilan erityispiirteet. Tilan suunnittelu oli haastavaa, sillä kyseessä on pitkä ja kapea tila, jossa toinen pitkistä seinistä on ikkunoiden peitossa. Seoksen idean avulla saimme kuitenkin koko tilan hyvään käyttöön. Seoksella paneuduttiin projektiimme täysillä ja pysyttiin koko ajan aikataulussa. Tilasta tuli sekä huipputyylikäs että tarpeitamme todella hyvin palveleva. Paras mittari on tilan käyttöaste joka on todella korkea. Tavoitteenamme oli saada aikaan kävijöille ”wow-efekti”, ja se toteutuu Innovation Hubissa.”

Tilasuunnitteluprojektit aloitetaan tyypillisesti asiakastarpeiden kartoituksella. Melko nopeasti siirrytään myös erilaisiin visuaalisiin tapoihin tuottaa uudenlaisia ideoita, jotka mahdollistavat asiakkaan toiveet. Alkuvaiheen ideointi ja kartoitus tehdään usein käsin piirtämällä tai mielikuvakarttojen avulla. Näin pystytään luomaan yhteinen käsitys siitä minkälainen tuleva tila voisi olla. Myöhemmässä vaiheessa tila suunnitellaan 3D-ohjelmia hyödyntäen, joka mahdollistaa tilan tarkan mallintamisen ja realistiset visualisoinnit tilasta.
“Tilan suunnittelu oli haastavaa, sillä kyseessä on pitkä ja kapea tila, jossa toinen pitkistä seinistä on ikkunoiden peitossa. Seoksen idean avulla saimme kuitenkin koko tilan hyvään käyttöön. Seoksella paneuduttiin projektiimme täysillä ja pysyttiin koko ajan aikataulussa. Tilasta tuli sekä huipputyylikäs että tarpeitamme todella hyvin palveleva.”
Sanna Olkkonen, Channel Marketing Manager, Strategy and Development, Schneider Electric
3D-ohjelmat ja visualisointityökalut auttavat hahmottamaan tilaa ja luomaan siitä hyvän ymmärryksen.

Innovation Hubin pääelementiksi muodostuivat suuri Schneider Electricin virtakytkin ja valaistu seinäelementti. Virtakytkin vahvistaa teknologiayrityksen ”Life is on” slogania ja tukee yrityksen viestä moderneista rakennuksen hallintapalveluista. Valaistu seinäelementti ei ole ainoastaan visuaalinen tehokeino, sillä väriä vaihtavaa elementtiä hyödynnetään yrityksen lämmönsäätelytuotteiden toimivuuden demonstroimisessa.

Vuosi: 2018-2019
Kiinnostuitko? Ota yhteyttä niin jutellaan lisää.
Muita projektejamme aihealueelta
Evaka – tehokkaan tuotteen teollinen muotoilu ja saumaton brändikokemus
Brändi ja tuotekehitys
2022
Sharkmedical – lääkinnällisen innovaation kehittäminen ja kansainvälisen kasvun vauhdittaminen muotoiluyhteistyön avulla
Tuotekehitys ja kaupallistaminen
2022
DigiFinland & Terveyskylä – selkeyttä sotepalveluihin muotoilun avulla
Palvelupolkukuvaukset
2022
Stala – brändin rakentaminen videorajapinnassa
Brändiviestintä
2022
KK Automyynti – kiteytetty palvelumalli ja brändiuudistus vahvistaa kilpailukykyä
Palvelumalli ja brändi-identiteetti
2021