design-DNA | fenniaprize | käyttäjäkokemus | teollinen muotoilu | terveys design
An image of a surgical table which won a fennia prize honorable mention in 2020

Uuden älykkään leikkaussalipöydän suunnittelemisessa keskityttiin loppukäyttäjien tarpeisiin, joka realisoitui parempana työskentelyergonomiana ja tuotteen puhdistettavuutena.

Merivaara on leikkaussalivälineiden johtava suunnittelija ja valmistaja. Muotoilimme Merivaaran uusimman leikkauspöydän ja käsiohjaimen, jonka lopputuloksena syntyi uusi ja monipuolinen leikkauspöytä Practico. Practicon suunnittelussa keskityttiin kehittämään kirurgisten toimenpiteiden ergonomiaa sekä tuotteen estetiikkaa. Myös Practicon käsiohjaimen käyttökokemusta parannettiin tekemällä siitä käyttäjäystävällisempi ja älykkäämpi, jonka seurauksena fyysinen ja digitaalinen tuoterajapinta yhdistyvät saumattomaksi kokemukseksi. Uusi älykkäämpi Practico helpottaa loppukäyttäjien työskentelyä, sekä parantaa leikkaussalin tuottavuutta ja turvallisuutta. Uudet selkeytetyt brändielementit viestittävät Merivaaran brändiä.

Practicon kolme erilaista mallia lanseerattiin vuonna 2019. Practico-leikkauspöydälle on myönnetty vuoden 2020 Fennia Prize -kunniamaininta.

“Practico-leikkauspöytä suunniteltiin parantamaan ergonomiaa kirurgisissa toimenpiteissä. Se on helppo ja turvallinen liikutella, toimii älykkäillä ohjaimilla ja täyttää hyvin sairaalaympäristön erityisvaatimukset mahdollistaen keskittymisen itse toimenpiteeseen. Merivaaran design-DNA on selkeä, hyvin johdettu ja erottuva, ja Practico-pöytä noudattaa sitä luontevasti. Pöytä on suurivolyyminen tuotetyyppi, joten sen merkitys Merivaaran liiketoiminnalle on huomattava. ”

FenniaPrize 2020

Practicosta kehitettiin kolme erilaista mallia, jotka on suunniteltu erityyppisiin leikkauksiin.

Uusi tuotemuotoilu helpottaa lisälaitteiden, kuten C-kaaren käyttöä.

Animaatio uudesta älykkäämmästä leikkaussalipöydästä.

Seoksen vuonna 2019 tuottama video uudesta älykkäämmästä leikkaussalipöydästä.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä niin jutellaan lisää.