käytettävyys | käyttäjäkokemus | käyttökokemus | käyttöliitymäsuunnittelu | terveys design | terveysteknologia | UI | ux design
Q-Flow leikkaussalivalaisin

Erinomainen käytettävyys on perusedellytys, kun kyseessä on lääkinnällinen laite. Suunnittelimme yhdessä Cleamixin kanssa heidän uuteen tuotesarjaansa käyttöliittymäkonseptin, jonka perustana on laitteen intuitiivinen ja turvallinen käyttö vaativissakin oloissa.

Cleamix on suomalainen startup, jonka ydinbisnes on vetyperoksidihöyrystämiseen perustuvan bio-dekontaminaation ja kliinisen puhdistamisen ympärillä. Yrityksen ensimmäisissä tuotteissa puhdistusteknologiainnovaatio on implementoitu kompakteihin, salkkumallisiin puhdistuslaitteisiin, jotka on suunniteltu käytettäväksi vaativissa oloissa alun perin kemiallisten aseiden neutralisointiin. Tuotteita käytetään puolustusvoimien lisäksi mm. sairaaloissa ja lääkintähuollossa, prosessiteollisuudessa, joukkoliikenteessä ja logistisilla aloilla.

Yritys lähestyi meitä tavoitteenaan parantaa laitteen käytettävyyttä käyttöliittymän kautta. Kehittelimme yhdessä tuotteelle uuden graafisen käyttöliittymäkonseptin, joka implementoitiin alkuvuodesta 2020 lanseerattuun CR-laitesarjaan. Käyttöliittymän informaatioarkkitehtuuriin tehtiin iso muutos sekä käyttöliittymälle määritettiin graafinen ilme, jota kehitettiin iteratiivisesti parhaan toimivuuden takaamiseksi kaikissa käyttöolosuhteissa.

Voit lukea projektista lisää blogitekstistämme Lääkinnällisen laitteen käytettävyys – Case Cleamix.

Sarjan Master-yksikössä on kiinteä Beijerin näyttö.

Käyttöliittymän graafisen ilmeen tärkeimpiä ajureita oli selkeys ja luettavuus valaistusolosuhteista riippumatta.

Samaa käyttöliittymää voidaan käyttää myös laitteen etäohjaukseen ja monitorointiin.

Vuosi: 2020

www.cleamix.com 

Valokuvat: Cleamix Oy

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä niin jutellaan lisää.

Miten ja mitkä arvot ohjaavat yritystä? – Case Karhulan kuntoutuskoti

Arvot määrittävät ja ohjaavat jokaisen yrityksen toimintaa, oli ne sitten tiedostaen valittu tai syntyneet orgaanisesti toiminnan kautta. Toteutimme Karhulan kuntoutuskodin kanssa projektin, jonka tavoite oli määritettyjen arvojen arviointi, uudelleenmuotoilu sekä niiden käytännön toteutuksen ja viestinnän suunnittelu. Kerromme tässä tekstissä, miten autoimme nostamaan yrityksen keskeiset arvot toiminnan ytimeen.

Terveys design periaatteet

Tähän kirjoitukseen on koottu terveys designin toisiinsa sidoksissa olevia suunnitteluperiaatteita, jotka nousevat jatkuvasti esille erilaisissa medikaalialan suunnittelu- ja kehitysprojekteissa. Vaikka esimerkit painottuvat teollisen muotoilun puolelle, voidaan samoin periaatteita hyödyntää kattavasti koko medikaali-alan kentällä.