
Erinomainen käytettävyys on perusedellytys, kun kyseessä on lääkinnällinen laite. Suunnittelimme yhdessä Cleamixin kanssa heidän uuteen tuotesarjaansa käyttöliittymäkonseptin, jonka perustana on laitteen intuitiivinen ja turvallinen käyttö vaativissakin oloissa.
Cleamix on suomalainen startup, jonka ydinbisnes on vetyperoksidihöyrystämiseen perustuvan bio-dekontaminaation ja kliinisen puhdistamisen ympärillä. Yrityksen ensimmäisissä tuotteissa puhdistusteknologiainnovaatio on implementoitu kompakteihin, salkkumallisiin puhdistuslaitteisiin, jotka on suunniteltu käytettäväksi vaativissa oloissa alun perin kemiallisten aseiden neutralisointiin. Tuotteita käytetään puolustusvoimien lisäksi mm. sairaaloissa ja lääkintähuollossa, prosessiteollisuudessa, joukkoliikenteessä ja logistisilla aloilla.
Yritys lähestyi meitä tavoitteenaan parantaa laitteen käytettävyyttä käyttöliittymän kautta. Kehittelimme yhdessä tuotteelle uuden graafisen käyttöliittymäkonseptin, joka implementoitiin alkuvuodesta 2020 lanseerattuun CR-laitesarjaan. Käyttöliittymän informaatioarkkitehtuuriin tehtiin iso muutos sekä käyttöliittymälle määritettiin graafinen ilme, jota kehitettiin iteratiivisesti parhaan toimivuuden takaamiseksi kaikissa käyttöolosuhteissa.
Voit lukea projektista lisää blogitekstistämme Lääkinnällisen laitteen käytettävyys – Case Cleamix.

Sarjan Master-yksikössä on kiinteä Beijerin näyttö.

Käyttöliittymän graafisen ilmeen tärkeimpiä ajureita oli selkeys ja luettavuus valaistusolosuhteista riippumatta.

Samaa käyttöliittymää voidaan käyttää myös laitteen etäohjaukseen ja monitorointiin.
Kiinnostuitko? Ota yhteyttä niin jutellaan lisää.
Miten ja mitkä arvot ohjaavat yritystä? – Case Karhulan kuntoutuskoti
Arvot määrittävät ja ohjaavat jokaisen yrityksen toimintaa, oli ne sitten tiedostaen valittu tai syntyneet orgaanisesti toiminnan kautta. Toteutimme Karhulan kuntoutuskodin kanssa projektin, jonka tavoite oli määritettyjen arvojen arviointi, uudelleenmuotoilu sekä niiden käytännön toteutuksen ja viestinnän suunnittelu. Kerromme tässä tekstissä, miten autoimme nostamaan yrityksen keskeiset arvot toiminnan ytimeen.
Merivaara – Solido-tuotteiden brändäys
Brändäys
2020
TE3 Mobility – mobiilisovelluksen käyttökokemusanalyysi
Käyttäjäkokemusanalyysi
2020
Henkisten hyvinvointipalvelujen digitalisaatio – Case Avosylin koulutus-ja konsultaatiopalvelut
Avosylin koulutus-ja konsultaatiopalvelut lähti kehittämään kanssamme digitaalista palvelumallia elämänhallinnan MES-ohjelmalleen, joka on tähän asti toiminut vain kasvokkaisten kohtaamisten kautta. Avaamme tässä blogitekstissä hieman sitä, kuinka me autoimme palvelun digitalisoimisessa.
Lääkinnällisen laitteen käytettävyys – Case Cleamix
Erinomainen käytettävyys on lääkinnällisen laitteen ehdoton perusedellytys. Tässä tekstissä kerromme, kuinka me Seoksella huomioimme käytettävyyden yhdessä kansainvälisesti pandemiataisteluun käytetyn dekontaminaatiolaitteen käyttöliittymäsuunnittelussa.
Palvelumuotoilu terveys- ja hyvinvointialan yrityksessä – Case Respecta
Tässä tekstissä pureudumme siihen, kuinka sosiaali-, terveys- ja hyvinvointialan yrityksille tuotetaan konkreettista hyötyä palvelumuotoilun keinoin. Esimerkkinä käytämme yhteystyötämme Respectan, suomalaisen apuvälineitä ja apuvälinepalveluita tuottavan yrityksen kanssa.
Buddy healthcare – uudistettu brändi ja nettisivukonsepti
Brändi-identiteetti
2020
Terveys design periaatteet
Tähän kirjoitukseen on koottu terveys designin toisiinsa sidoksissa olevia suunnitteluperiaatteita, jotka nousevat jatkuvasti esille erilaisissa medikaalialan suunnittelu- ja kehitysprojekteissa. Vaikka esimerkit painottuvat teollisen muotoilun puolelle, voidaan samoin periaatteita hyödyntää kattavasti koko medikaali-alan kentällä.
Merivaara – Visuaalisen identiteetin kehittäminen
Brändi-identiteetin luominen
2018-2019